Het overdekte strand en High Iets Met Chocolade

Strand Binnen Breda

Weet je nog, dat weekend dat de zomer van 2016 echt begon? Ik had afgelopen weekend 3 BBQ’s. Én een High Choc (ofwel High Tea met voornamelijk chocolade). Heel gezellig, maar ook een béétje too much, dacht ik van tevoren. Dat viel gelukkig mee. Het voelde als vakantie: amper thuis zijn en bijna alleen maar buiten doorbrengen. En daar hou ik van!  

BBQ’en met de voetjes in het zand

Voor de jaarlijkse bedrijfsBBQ, nummer 1-van-3 dit weekend, gingen we helemaal naar het strand. In hartje Breda. (Goh, wie zou dat geregeld hebben in de laatste maanden dat ze hier rollend naar huis kan? ;)). Jawel, Breda. We hebben hier tegenwoordig zelfs 2 stranden in de stad. Een echt stadsstrand genaamd Belcrum Beach. Die moet ik trouwens nog op mijn Bredase Bucketlist zetten. De andere is Strand Binnen, waar onze BBQ plaatsvond. En dat is, precies wat de naam doet vermoeden, een strand, binnen. Ofwel een loods waar vroeger de Renaultgarage in gehuisvest was, net buiten de singels, vol met zand, een beach bar, beachvolleybalnetten en alle andere dingen die je normaal bij een (bedrijfs)feestje in Scheveningen verwacht. Zo simpel, maar zijn de meest voor de hand liggende ideeën vaak niet de beste? Wij hoefden geen teambuildingactiviteiten te doen, al zag er dat allemaal wel erg leuk uit. Het enige “nadeel” was dat het eigenlijk te mooi weer was, waardoor we vervolgens de BBQ alsnog niet binnen hebben gehouden, maar buiten op het terras. Voor de beleving is het leuker om hier iets te organiseren als je zeker weet dat het buiten géén strandweer is. Gelukkig is buiten eten altijd goed, en op slippers helemaal.

“Iets met chocolade”

Nu de High Tea zo ingeburgerd is dat het bijna overal wel op het menu staat, wordt het concept ook al een tijdje flink uitgemolken: je hebt High Beer als mannelijke tegenhanger, High Wine als vrouwelijke tegenhanger van de mannelijke tegenhanger, en ben je Chocolate Company Cafe dan kom je natuurlijk op de proppen met een High Choc. Waarbij je niet begint met thee maar met een warme chocolademelk. Het feit dat het juli is zie je spontaan door de vingers bij het zien van de hotchocspoons met allerlei smaken om van te watertanden. Dus zo zat ik tussen BBQ’s nummer 2 & 3 van dit weekend en terwijl de mussen het buiten al aardig warm begonnen te vinden aan de pure (72%! Yummm!) chocolademelk, chocoladefondue, brownies, chocolate spread en bonbons. Ohja, en sandwichrolletjes, waardoor het toch nog een beetje iets weg had van een high tea. 

Choc: The Chocolate Company high choco Breda

Ik had me gelukkig niet ingesteld op een high tea (ik had eigenlijk alleen de chocolade verwacht, dus meer een soort “ik wil extra veel lekkers bij mijn chocomel”. Zo staat het ook min of meer op de website) want daarvoor komt er ook net iets te weinig op tafel. De hartige rolletjes waren een verrassing. Je betaalt minder dan voor een normale high tea. Je zit dan ook geen uren te tafelen, al is onbeperkt thee inbegrepen. De fondue is érg lekker! Die verkopen ze overigens ook in leuke blikjes, in allerlei smaken, net als de highchocspoons en andere chocoladecadeautjes.

Ik kom hier overigens normaal ook erg graag om koffie te drinken, want die is hier uitstekend. En ook dit tentje zit nu nog op rol-afstand van mijn huis. Naast Breda vind je Chocolate Company ook in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Zoetermeer, Lelystad, Deventer, Maastricht en Kerkrade.

Terwijl de meiden aan de chocolade zaten, bereidden de mannen de laatste BBQ van het weekend voor. Teveel van het goede? Dat ligt er natuurlijk grotendeels ook aan wat je zelf op je bord legt. Zo heb ik drie dagen lang genoten, want van buiten eten in zomerse temperaturen krijg ik sowieso nooit genoeg 🙂

Strand Binnen Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.